Στρατηγικες ποκας

Playing pokerΗ πόκα θεωρείται ο πρόγονος του πόκερ, που στις μέρες μας έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές κυρίως μέσω διαδικτύου. Ενώ στο πόκερ το Texas Hold’em και μερικές ακόμα παραλλαγές του υπάρχουν σχεδόν παντού στο internet, στην πόκα οι παραλλαγές μεταβιβάζονται από παίκτη σε παίκτη εμφανίζοντας τελικά ένα πολύ μεγάλο αριθμό που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τις γνωρίζει όλες. Η πόκα λοιπόν είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί εμπειρία και πολύ εξάσκηση για να μπορέσει κάποιος να θεωρηθεί καλός παίκτης. Μπορεί η τύχη να παίζει το ρόλο της όπως και σε όλα τα παιχνίδια με χαρτιά άλλωστε, αλλά στην πόκα η οξυδέρκεια του παίκτη και η εφαρμογή μίας καλής στρατηγικής μπορεί να αποφέρει ένα καλό χαρτζιλίκι.

Η διαχείριση των χρημάτων σας αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη στρατηγική που θα πρέπει να σχεδιάσετε με μεγάλη προσοχή. Στην πόκα έχετε άμεση αντίληψη των χρημάτων που βρίσκονται μπροστά σας και που θα πρέπει να ποντάρετε με τέτοιο τρόπο που δεν θα τα σπαταλήσετε χωρίς λόγο. Αξιολογείστε πόσα χρήματα σκοπεύετε να ποντάρετε διεκδικώντας ένα ποτ και μην παρασυρθείτε από μικρά φύλλα που συνήθως στην πόκα είναι χωρίς καμία αξία.

Στις περισσότερες παραλλαγές πόκας χρησιμοποιούνται πολλά φύλλα και η εμφάνιση δυνατών χεριών είναι συχνή. Η στρατηγική πόκας που πρέπει να ακολουθήσετε σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκει μπλόφες κυρίως σε τραπέζια με πολλούς παίκτες. Ενώ σε τραπέζια πόκερ θα δείτε παίκτες με ζευγάρια να παλεύουν για το ποιός θα κερδίσει, στην πόκα θα δείτε καρέ να αντιμάχονται χρώματα με μεγάλες απώλειες για τον χαμένο. Το πάσο αποτελεί βασική στρατηγική πόκας ιδίως για παραλλαγές που δεν γνωρίζετε καλά.

Προσπαθήστε να είστε εγκρατής και να μην βλέπετε μεγάλα πονταρίσματα κυρίως preflop. Παίξτε τα φύλλα που με βάση τις πιθανότητες θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν να κερδίσετε ένα χέρι. Σίγουρα δεν θα παίξετε μόνο τα μεγάλα ζευγάρια γιατί τότε θα σας πάρουν χαμπάρι και δεν θα έχετε να περιμένετε τίποτα από τη συγκεκριμένη παρτίδα. Εφαρμόστε συστήματα πόκας που θα θολώσουν τα νερά και χτυπήστε όταν όλοι θα πιστέψουν ότι μπλοφάρετε.

Τέλος προσπαθήστε να μάθετε γρήγορα τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου σας. Όλες οι στρατηγικές πόκας εξαρτώνται στην ψυχολογική πίεση που θα ασκήσετε στους αντιπάλους σας και στο πως θα χειριστείτε τι αδύναμες στιγμές τους. Μείνετε βασικά ψύχραιμοι ακόμα και μετά από κάποια άτυχη στιγμή και μην χαλάσετε το παιχνίδι σας σπαταλώντας χρήματα άσκοπα. Η υπομονή είναι ένα ανεκτίμητο όπλο στην πόκα που σε βάθος χρόνου αναδεικνύει τις στρατηγικές πόκας που θα ακολουθήσετε σε ένα τραπέζι.

Mybet

προσφέρει μία πληθώρα παιχνιδιών με άριστα γραφικά όπως επίσης ένα πολύ ενεργό VIP club!