Λαγουδακι

Το παιχνίδι ‘’Λαγουδάκι’’ είναι ένα παιχνίδι αρκετά συναρπαστικό που μπορεί να αναδείξει νικητή στο τελευταίο φύλλο. Έχει αρκετά πονταρίσματα, πέντε τον αριθμό, ενώ οι κάρτες που θα πάρει κάθε παίκτης στα χέρια του είναι τρεις και όλες κλειστές. Στο ‘’Λαγουδάκι’’ απαιτείται εμπειρία από τον παίκτη για να μπορέσει να υπολογίσει τις πιθανότητες που έχει να κερδίσει ένα χέρι και να μην παρασυρθεί σε άσκοπα πονταρίσματα κυνηγώντας ένα μελλοντικό φύλλο που μπορεί να μην έρθει ποτέ. Τα φύλλα που συμμετέχουν είναι οκτώ, οριακά για να χαρακτηριστεί το παιχνίδι τρία – φουλ ή κέντα – χρώμα. Στην πράξη όμως έχει υπερισχύσει ο χαρακτηρισμός του ως τρία-φουλ πλησιάζοντας την εκδοχή του Texas Hold’em. Καλό είναι να λέτε εξ αρχής ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι τρία – φουλ για να αποφύγετε παρεξηγήσεις και εντάσεις στη συνέχεια.

Ας δούμε όμως πιο προσεκτικά πως εξελίσσεται μία παρτίδα πόκας με την παραλλαγή ‘’Λαγουδάκι’’. Ο ντίλερ μοιράζει τρία κλειστά φύλλα σε κάθε παίκτη. Το μοίρασμα γίνεται ένα-ένα φύλλο για να μπερδεύεται καλύτερα η τράπουλα. Έπειτα αναλαμβάνει να στήσει το ταμπλό. Τοποθετεί δύο φύλλα σε σχήμα V και από κάτω τους τρία φύλλα οριζόντια, σχηματίζοντας το λεγόμενο ‘’Λαγουδάκι’’. Όλα τα φύλλα του ταμπλό είναι επίσης κλειστά. Οι παίκτες πρέπει να δουν τα φύλλα τους και με βάση τη δυναμική που έχει το χέρι τους και βάση της στρατηγικής που έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν κάνουν το πρώτο τους ποντάρισμα πριν ανοίξει κάποιο από τα φύλλα του τραπεζιού. Ολοκληρώνοντας τη φάση του πρώτου πονταρίσματος ανοίγει το πρώτο από τα οριζόντια φύλλα και ακολουθεί το δεύτερο ποντάρισμα. Ομοίως ανοίγουν και τα υπόλοιπα οριζόντια φύλλα και ακολουθεί το αντίστοιχο ποντάρισμα. Είμαστε λοιπόν ένα βήμα πριν ανοίξουν τα αυτάκια και αποκτήσει ο παίκτης ξεκάθαρη άποψη για το φύλλο του. Έχει λοιπόν κάθε παίκτης τρία φύλλα στο χέρι και τρία ανοικτά στο ταμπλό. Δύσκολη καμπή αφού υπάρχει πάντα η επιλογή της μπλόφας για να αποθαρρύνει κάποιους να συνεχίσουν. Τελευταία κίνηση είναι το ταυτόχρονο άνοιγμα των δύο φύλλων στην πάνω σειρά και το τελευταίο ποντάρισμα που θα αναδείξει τον νικητή.

Κάθε παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει τα φύλλα από το χέρι του και το πολύ μέχρι 3 φύλλα από το ταμπλό εκ των οποίων υποχρεωτικά το ένα από τα δύο αυτάκια. Προσοχή γιατί συχνά οι παίκτες μπερδεύονται και υπολογίζουν σε κάποιο συνδυασμό που δεν συμμετέχει ένα εκ των δύο αυτιών. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την έκπληξη που μπορεί να τον περιμένει στο τελευταίο άνοιγμα.

 

Mybet

προσφέρει μία πληθώρα παιχνιδιών με άριστα γραφικά όπως επίσης ένα πολύ ενεργό VIP club!