Κουκος Μονος

Ο Κούκος Μονός είναι από τις δημοφιλέστερες παραλλαγές στην πόκα γνωστός και ως Πας Αβολοντέ, επειδή ο παίκτης πρέπει να χρησιμοποιήσει και τα δύο φύλλα που έχει στο χέρι. Είναι ένα παιχνίδι που μοιάζει πάρα πολύ με το Texas Hold’em αφού ο παίκτης καταλήγει με δύο φύλλα στο χέρι και πέντε ανοικτά στο τραπέζι. Σε αυτή την παραλλαγή παίκτης έχει τη δυνατότητα να σταθμίσει τη δυναμική του χεριού του και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή θα πάει πάσο μετά από ένα ποντάρισμα. Σημειώστε πως η κατάταξη των φύλλων είναι τρία/ φουλ που σημαίνει πως τα τρία όμοια κερδίζουν την κέντα και το φουλ κερδίζει το χρώμα.

Θα αναλύσουμε στη συνέχεια μία παρτίδα πόκας με Κούκο Μονό, με σκοπό να αναδείξουμε σημεία κλειδιά που θα πρέπει κάποιος παίκτης να προσέχει.

Η παρτίδα ξεκινάει μοιράζοντας ο ντίλερ από ένα κλειστό φύλλο σε κάθε παίκτη και ανοίγοντας ένα στο ταμπλό. Το πρώτο ποντάρισμα πρέπει να γίνει σε αυτό το σημείο και εξαρτάται από το πόσο σχετικό είναι το φύλλο που κρατάει ο παίκτης με αυτό του ταμπλό. Ακόμα όμως και αν το φύλλο σας δεν σχετίζεται αρκετά, είναι πολύ νωρίς να αποφασίσετε ένα πάσο εκτός βέβαια και αν το ποντάρισμα που θα γίνει είναι μεγάλο για να ρισκάρετε σε μελλοντικό φύλλο. Αφού ολοκληρωθεί αυτός ο γύρος πονταρίσματος, ο ντίλερ ανοίγει ακόμα ένα φύλλο στο ταμπλό. Ξεκινάει αυτόματα και ο δεύτερος γύρος πονταρίσματος. Αρχίζει να σχηματίζεται μία εικόνα στον παίκτη αλλά παραμένει το παιχνίδι σε αρχικό στάδιο. Ακολουθεί και τρίτο άνοιγμα φύλλου χωρίς όμως να απαιτείται ποντάρισμα καθώς ο ντίλερ πρέπει να μοιράσει στους παίκτες ένα δεύτερο κλειστό φύλλο. Σε αυτή την φάση του παιχνιδιού λαμβάνονται οι σημαντικότερες αποφάσεις από τους παίκτες. Έχοντας δύο κλειστά φύλλα στο χέρι και τρία ανοικτά στο ταμπλό, μπορούν να κρίνουν και να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Αφού πάρουν όλοι τα φύλλα τους ακολουθεί το τρίτο ποντάρισμα. Κρίσιμο σημείο για αποφάσεις αφού μικρά χέρια πάνε συνήθως πάσο ενώ συνεχίζουν οι παίκτες που κρατάνε κάτι στο χέρι. Η παρτίδα συνεχίζεται αφού ο ντίλερ ανοίξει και τέταρτο φύλλο στο ταμπλό. Γύρος πονταρίσματος και πάλι ο ντίλερ ανοίγει το πέμπτο και τελευταίο φύλλο στο ταμπλό. Πέμπτο και τελευταίο ποντάρισμα. Φτάσαμε ένα βήμα πριν ανοίξουν τα φύλλα και βγει ο νικητής. Χρειάζεται οξυδέρκεια και εμπειρία για να μπορέσει ένας παίκτης να πάρει τη σωστή απόφαση και να αποφασίσει την κίνησή του. Αφού μιλήσουν όλοι οι παίκτες που συμμετέχουν μέχρι τέλους στην παρτίδα ανοίγουν τα φύλλα και προκύπτει ο νικητής.

888 Poker

888 poker

Προσφέρει το λογισμικό του σε download έκδοση και άμεσο παιχνίδι
Διαβάστε περισσότερα