Κοτουλες

ΆσσοςΗ πόκα αποτελεί την ελληνική εκδοχή του πόκερ και αριθμεί πολλές παραλλαγές κάνοντας το παιχνίδι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Είναι ένα παιχνίδι που παίζεται πολύ πριν το πόκερ στο διαδίκτυο αυξήσει σημαντικά τη δημοτικότητά του και κερδίσει εκατομμύρια φανατικούς φίλους. Μπορεί η πόκα να μην προσφέρεται στο διαδίκτυο όμως αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για φιλικές συγκεντρώσεις σε σπίτια και διασκέδαση χωρίς όρια. Παρακάτω θα αναφερθούμε αναλυτικότερα σε μία εκ των παραλλαγών της πόκας, τις κοτούλες.

Οι κοτούλες αποτελούν ένα παιχνίδι με αρκετούς γύρους πονταρίσματος και κατά συνέπεια μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ακριβό ορισμένες φορές. Γίνονται συνολικά πέντε πονταρίσματα και αν ο παίκτης δεν καταφέρει να διαχειριστεί σωστά τα χρήματά του ή κρίνει λάθος τη δύναμη του φύλλου του, μπορεί να του κοστίσει πολύ. Αρκετά και τα φύλλα που ανοίγουν στο τραπέζι οπότε το παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως κέντα – χρώμα. Δηλαδή η κέντα υπερισχύει των τριών όμοιων φύλλων και το χρώμα του φουλ. Πάντα σε μία παρτίδα πόκας, όποια παραλλαγή και αν επιλέξετε θα πρέπει να προσδιορίζεται αν το παιχνίδι είναι κέντα-χρώμα ή τρία-φουλ.

Ας παρακολουθήσουμε αναλυτικότερα την εξέλιξη μίας παρτίδας για να προσδιορίσουμε τα βασικά της σημεία. Ο ντίλερ μοιράζει στον κάθε παίκτη 4 κλειστά φύλλα. Το μοίρασμα γίνεται ανά δύο φύλλα για να μπερδεύεται καλύτερα η τράπουλα. Αφού έχουν όλοι οι παίκτες σχηματίσει άποψη για τη δύναμη του χεριού τους κάνουν το πρώτο ποντάρισμα. Ο ντίλερ τότε ανοίγει τρία φύλλα στο τραπέζι που αποτελούν την πρώτη κοτούλα και το παιχνίδι συνεχίζεται με το δεύτερο ποντάρισμα. Ομοίως ανοίγουν άλλα τρία φύλλα, η δεύτερη κοτούλα και πραγματοποιείται το τρίτο ποντάρισμα. Ακολουθεί τρίτη κοτούλα με το αντίστοιχο ποντάρισμα έχοντας πλέον καθαρή άποψη για το αν θα πρέπει να συνεχίσετε στην παρτίδα ή να πάτε πάσο έχοντας ένα αδύναμο χέρι. Όλα θα εξαρτηθούν από το ‘’καπέλο’’ που θα ανοίξει οριστικοποιώντας το ταμπλό. Το καπέλο είναι η τελευταία κάρτα που ανοίγει και μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε από τις κοτούλες. Στο τραπέζι υπάρχουν τώρα οι τρεις κοτούλες και το καπέλο. Ο παίκτης για να σχηματίσει ένα χέρι μπορεί να χρησιμοποιήσει 2 φύλλα από το χέρι του και 3 από μία κοτούλα ή 2 φύλλα από το χέρι του, 2 από μία κοτούλα και το καπέλο.

Είναι μία παραλλαγή που απαιτεί οξυδέρκεια και αρκετή εμπειρία στη διαχείρισή της γιατί τα φύλλα στο ταμπλό είναι αρκετά και οι συνδυασμοί που μπορεί να σχηματιστούν πολλοί.

888 Poker

888 poker

Προσφέρει το λογισμικό του σε download έκδοση και άμεσο παιχνίδι
Διαβάστε περισσότερα