Μπομπα Χαρακιρι

Poker DealerΗ πόκα όπως συνηθίζεται να λέγεται το πόκερ στην Ελλάδα παρουσιάζει πάρα πολλές παραλλαγές. Είναι σύνηθες φαινόμενο σε συγκεκριμένες περιοχές οι παίκτες να προτιμούν παραλλαγές που είτε τους ταιριάζουν περισσότερο είτε παιζόντουσαν κατά κόρον στο παρελθόν και συνεχίζονται ακόμα και σήμερα να παίζονται.

Η Μπόμπα Χαρακίρι είναι από τις παραλλαγές που πάντα παίζεται από τους παίκτες. Παιχνίδι πολύ εύκολο στο στήσιμό του για να μπορέσει και ένας αρχάριος παίκτης να το διαχειριστεί. Δεν είναι όμως και τόσο εύκολο να προβλέψει κάποιος τις πιθανότητες να κερδίσει αφού τα περισσότερα φύλλα είναι κλειστά και οι συνδυασμοί του κάθε παίκτη προκύπτουν με βάση τα φύλλα του χεριού. Είναι όμως πραγματικό χαρακίρι για τους άπειρους παίκτες αφού κατά τη διάρκεια της παρτίδας θα πρέπει να κάνουν έξι πονταρίσματα, ικανά να τους αφήσουν ταπί και ψύχραιμους. Στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε μία παρτίδα πόκας με Μπόμπα Χαρακίρι.

Ξεκινώντας την παρτίδα, ο ντίλερ μοιράζει τρία κλειστά φύλλα στο κέντρο του ταμπλό. Αυτά τα φύλλα αποτελούν την ‘’μπόμπα’’ η οποία θα ανοίξει στο τέλος για να κρίνει ουσιαστικά τον νικητή. Αμέσως μετά ξεκινάει να μοιράζει από ένα φύλλο σε κάθε παίκτη. Αφού πάρουν όλοι το φύλλο τους γίνεται το πρώτο ποντάρισμα. Για όσους δουν το ποντάρισμα, ξεκινάει ένας νέος γύρος μοιράσματος παίρνοντας ένα ακόμα φύλλο. Έχοντας δύο πλέον φύλλα κάνουν νέο ποντάρισμα και το παιχνίδι συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο έως ότου πάρουν πέντε φύλλα στο χέρι. Έχοντας σχηματίσει εικόνα για το πόσο δυνατοί είναι με το φύλλο που έχουν, έρχεται η στιγμή να ανοίξει η μπόμπα. Ανοίγουν λοιπόν τα τρία κλειστά φύλλα, από τα οποία ο παίκτης μπορεί να επιλέξει μόνο ένα. Ακολουθεί το έκτο και τελευταίο ποντάρισμα που γίνεται έχοντας ο παίκτης καθαρή εικόνα για τα φύλλα του όχι όμως και για του αντιπάλου. Αφού ολοκληρωθεί το ποντάρισμα των παικτών ανοίγουν τα φύλλα και αναδεικνύεται ο νικητής.

Η μπόμπα χαρακίρι είναι παιχνίδι με χαρακτηριστικό της την μπλόφα. Όλα τα φύλλα είναι κλειστά και το χέρι που μπορεί να σχηματίσει ο καθένας δεν μπορεί εύκολα να προβλεφθεί. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που καλοί και έμπειροι παίκτες πάνε πάσο το φύλλο τους μην θέλοντας να ρισκάρουν τα χρήματά τους σε ένα παιχνίδι που τα φύλλα φαντάσματα κάνουν συχνά την παρουσία τους.