Κανονες ποκας

4 aces in table with chips aroundΗ πόκα είναι η ελληνική έκδοση του πόκερ, η οποία όμως παρουσιάζει καθαρά τοπικό χαρακτήρα. Οι παραλλαγές που μπορούμε να συναντήσουμε είναι πάρα πολλές αλλά ακόμα και αυτές μπορούν να παρουσιάζουν διαφορές μεταξύ τους ανάλογα με την περιοχή στην οποία παίζονται. Η πόκα είναι ένα παραδοσιακό παιχνίδι που περνώντας από γενιά σε γενιά έχει απορροφήσει στοιχεία που οι ίδιοι οι παίκτες έχουν προσθέσει κατά καιρούς. Υπάρχουν όμως και γενικοί κανόνες πόκας που ισχύουν και που είναι γενικότερα αποδεκτοί ανεξαρτήτου παραλλαγής.

Θα ξεκινήσουμε από την κατάταξη των χεριών που κερδίζουν σε μία παρτίδα και που έχουν να κάνουν από το πόσα φύλλα συμμετέχουν σε μία παρτίδα. Αυτό σημαίνει πως αν στο σχηματισμό ενός χεριού συμμετέχουν περισσότερα από 7 φύλλα τότε το παιχνίδι είναι τρία/φουλ, δηλαδή τα τρία όμοια κερδίζουν την κέντα και το φουλ το χρώμα. Σε αντίθετη περίπτωση το παιχνίδι είναι κέντα/χρώμα . Το είδος του παιχνιδιού πρέπει να ανακοινώνεται στην αρχή της παρτίδας για να ξέρουν όλοι οι παίκτες ποιοι συνδυασμοί κερδίζουν.

Στην πόκα υπάρχουν παραλλαγές που στηρίζονται κατά πολύ στην τύχη. Στα αποκαλούμενα αυτά τζογαδόρικα παιχνίδια μπορεί κάποιος να κερδίσει κυνηγώντας μέχρι τέλους ένα φύλλο φάντασμα χωρίς να απαιτεί το παιχνίδι ιδιαίτερες ικανότητες. Προσοχή στα παιχνίδια αυτά γιατί συνήθως κοστίζουν ακριβά στους παίκτες. Οι πιο έμπειροι και ικανοί παίκτες προτιμούν παιχνίδια που προϋποθέτουν κριτική ικανότητα και αποφασιστικότητα στη τελική κίνηση.

Το ποσό που έχει κάποιος διαθέσιμο για παιχνίδι είναι βασικός παράγοντας και επηρεάζει τον τρόπο παιχνιδιού και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει κάποιος σε ένα τραπέζι. Προσπαθήστε να ανοίξετε παιχνίδια που γνωρίζετε καλά και διαχειριστείτε τα χρήματά σας με τον πλέον αποδοτικό τρόπο. Επειδή η πόκα κρύβει συχνά εκπλήξεις αποφύγετε το πολύ επιθετικό παιχνίδι με ρέστα συνεχώς γιατί ακόμα και στο τελευταίο φύλλο μπορεί να εμφανιστεί κάποιο χαρτί φάντασμα. Ειδικά με παιχνίδια που δεν είστε εξοικειωμένοι αφήστε τους άλλους να δείξουν πως παίζεται η πόκα!

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κερδισμένος είναι αυτός που θα χάσει τις λιγότερες φορές. Βασικός κανόνας πόκας λοιπόν είναι να μπορέσετε να αποφύγετε μεγάλα χαμένα χέρια που θα σας στοιχήσουν πολλές μάρκες. Παίξτε επιφυλακτικά, εκτιμώντας συνολικά την κατάσταση που επικρατεί στο τραπέζι και επιτεθείτε όταν είστε απόλυτα σίγουρος. Το σφικτό παιχνίδι είναι ένας δρόμος προς το κέρδος.

Mybet

προσφέρει μία πληθώρα παιχνιδιών με άριστα γραφικά όπως επίσης ένα πολύ ενεργό VIP club!